Pondelok 06. 05. 2024 09:28:43 | Meniny má Hermína

Úprimné poďakovanie zo sučianskej kynológie. Hrozivú nehodu s postrelením psa ratovali policajti

Motorizovaná jednotka sa nie vždy nachádza na každom kroku, no v tomto prípade vedela zareagovať extrémne rýchlo. Policajti totiž ratovali poraneného psa zo služobnej kynológie v Sučanoch, ktorý bol postrelený. Rýchla zásah sa podpísal na konečnom výsledku.

Michal Szentivanyi|24. apríl 2024|12:45:33

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj a freepik.com

Súvisiaci článok
Zrekonštruované centrum na slovensko-poľskej hranici posilňuje bezpečnosť a spoluprácu
Čítajte viac >

Poďakovanie uverejnila na sociálnej sieti žilinská polícia. „Členovia hliadky boli vyslaní k udalosti, ktorá sa stala našej externej členke, pri venčení jej psa Rockyho. Počas tohto venčenia okolo idúci bežec mal zo svojej strelnej zbrane viacnásobne postreliť Rockyho," prepísali policajti poďakovanie Služobnej kynológie Dobrovoľného hasičského zboru v Sučanoch.

Krvácanie psa sa im podarilo zastaviť

„Zasahujúca hliadka pohotovo zareagovala, zastavila masívne krvácanie nášmu štvornohému parťákovi, pričom mu poskytla ďalší potrebný čas na prevoz k ošetreniu u službukonajúceho veterinára. Hliadka na mieste využila záchranársky batoh, znalosti poskytovania prvej pomoci a hlavne vysokú profesionalitu," pokračujú v ďakovaní členovia odbornej kynológie. „Aj táto udalosť ukázala aké sú cenné znalosti a chuť pomáhať. V mene organizácie som nesmierne rád, že príslušníci Policajného zboru sú v každej situácii pripravení pomáhať pri záchrane životov, ako ľudských tak aj tých zvieracích," doplnili sučanskí kynológovia.

Dodali, že im bude cťou, že môžu spolupracovať s príslušníkmi policajného zboru pri pátracích akciách, častokrát aj v náročných podmienkach pri pátraní po nezvestných osobách. „Vieme, že sa môžeme spoľahnúť jeden na druhého, čo v takýchto situáciách je otázka prežitia," uzavreli.


Súvisiaci článok
Väčšia šanca na záchranu života: Na Liptove a v Turci pribudli externé defibrilátory
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť