Sobota 18. 05. 2024 20:41:04 | Meniny má Viola

Obľúbené bicykle sú späť: Krásno nad Kysucou otvára bikesharingové stanice

Krásno nad Kysucou spúšťa štvrtú sezónu zdieľaných bicyklov s aplikáciou Antik SmartWay. Od piatka 3. mája si môžete po zimnej pauze opäť užívať pohodlie a flexibilitu bikesharingu.

Juliana Krčulová|5. máj 2024|13:45:01

Zdroj: mestokrasno.sk

Súvisiaci článok
Bikesharing sa vracia do Žiliny: Čo sa zmení po zimnej pauze?
Čítajte viac >

Krásno nad Kysucou opäť uvádza do prevádzky obľúbený systém zdieľaných bicyklov. Po zimnej prestávke je služba dostupná od piatka 3. mája na viacerých stanovištiach po celom meste, vrátane Kalinova, Zdravotného strediska, Námestia pred kultúrnym domom, Pošty a Železničnej stanice.

S novou sezónou prichádza aj aktualizovaná mobilná aplikácia Antik SmartWay, ktorá umožňuje jednoduché odomknutie bicykla načítaním QR kódu. „Ak chcete bikesharing využívať, stiahnite si zadarmo mobilnú aplikáciu Antik SmartWay, zaregistrujte sa a zakúpte si balíček mesačného alebo sezónneho bicyklovania, prípadne si dobite kredit na jednorazové jazdy. Následne si v aplikácii ANTIK SmartWay odomknete bicykel načítaním QR kódu na riadidlách. Využívať ho môžete kdekoľvek v katastri mesta ako aj po našich cyklotrasách,“ priblížili zástupcovia mesta na oficiálnom webe.

Ďalej vyzvali občanov, aby k bicyklom pristupovali s rešpektom a po jazde ich parkovali na vhodných miestach. „Je potrebné bicykel uzamknúť mechanickým potiahnutím páčky na zámku zadného kolesa. Bicykel jedenkrát pípne a v aplikácii uvidíte informáciu, že bol zaparkovaný na správnom mieste, jeho vrátenie bolo úspešné a je pripravený pre ďalšieho záujemcu,“ dodali.


Súvisiaci článok
Dobrovoľníci spájajú sily na záchranu Starhradu: Oživenie dedičstva prostredníctvom prúdu živej vody
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť