Štvrtok 02. 05. 2024 23:27:02 | Meniny má Žigmund

Poznáte správnu techniku umývania rúk? Príďte si ju otestovať do Martina

Pri príležitosti Svetového dňa hygieny rúk, ktorý si každý rok pripomíname 5. mája, sa v slovenských nemocniciach koná už 6. ročník osvetovej kampane. Upozorňuje na správne umývanie rúk.

Radka Kostánová|23. apríl 2024|17:15:03

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Apríl je mesiacom povedomia o cisárskom reze: Je mýtus, že ide o ľahšiu cestu
Čítajte viac >

Deň hygieny rúk

Svetová zdravotnícka organizácia v roku 2023 podľa dostupných informácií opätovne spustila každoročnú celosvetovú kampaň Svetový deň hygieny rúk, ktorou upozorňuje na potrebu správnej hygieny rúk v nemocniciach na všetkých úrovniach. Či už u zamestnancov, pacientov, ale aj návštevníkov. S kampaňou sa pokračuje aj v roku 2024.

Zapája sa Martin aj Žilina

Do kampane, ktorá pripomína správnu techniku umývania rúk, sa zapojila aj Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina. Hovorkyňa nemocnice Zuzana Fialová informovala, že v utorok 23. apríla umožnili návštevníkom a zamestnancom nemocnice vyskúšať správnu dezinfekciu rúk. Doplnila, že pomocou UV lampy mohli zároveň identifikovať miesta, ktoré neboli dobre vyčistené. Spoločne zistili, že najčastejšie je to vrchná strana rúk.

Nestihli ste akciu v Žiline? V stredu 24. apríla máte šancu v Martine. Zástupcovia univerzitnej nemocnice Martin priblížili, že v stredu 24. apríla si budú môcť návštevníci nemocnice vyskúšať správny postup hygieny rúk a používanie dezinfekčných prípravkov.

Avšak, pozor! Vedenie nemocnice ďalej upozorňuje, že tento rok informačný stánok kvôli nepriazni počasia presúvajú do interiéru. Personál z Oddelenia nemocničnej hygieny nájdete na prízemí nového chirurgického pavilónu.


Súvisiaci článok
Udržujte si čisté ruky a chráňte svoju rodinu. Aj to pripomína Svetový deň hygieny rúk
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť