Streda 01. 05. 2024 02:23:36

Modernizácia a bezpečnosť: Hrádocká radnica investuje do infraštruktúry

Liptovský Hrádok sa môže pochváliť novými bezpečnostnými a estetickými vylepšeniami. Vďaka iniciatíve miestnej radnice boli na obľúbenej Skalke opravené kamenné schody a pridané zábradlia, čím sa zvýšila bezpečnosť návštevníkov. Súčasne prebiehajú aj práce na obnove evanjelického kostola v Dovalove, kde sa stará zámková dlažba nahradí novými prvkami. Nezabúda sa ani na kultúrny dom, ktorý prechádza dôležitou rekonštrukciou vstupu.

Juliana Krčulová|18. apríl 2024|11:45:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/liptovskyhradok.sk

Súvisiaci článok
Deň narcisov v žilinskej nemocnici: Onkologických pacientov môžete podporiť aj vy
Čítajte viac >

Skalnaté bralo Skalka je opäť o niečo bezpečnejšie. Zástupcovia hrádockej radnice zabezpečili prostredníctvom stavebnej firmy opravu kamenných schodov, doplnenie chýbajúcich stupňov v existujúcom schodiskovom ramene a pridanie zábradlia. Stavebné práce taktiež prebiehajú aj pri evanjelickom kostole v Dovalove, kde sa rozpadnutá zámková dlažba plánuje nahradiť novými prvkami. Rekonštrukciou taktiež prechádza aj vstup do miestneho kultúrneho domu.

Nová panoráma a bezpečnejšie cesty

Zástupcovia mesta Liptovský Hrádok na oficiálnom webe informovali, že začiatkom letnej sezóny 2014 pribudla na skalnatom brale Skalka pri hrade v Liptovskom Hrádku orientačná panoramatická tabuľa s názvami vrchov a ich nadmorskými výškami. Návštevníkom mesta, ale aj domácim obyvateľom, tak pomôže v správnej orientácii pri identifikácii vrchov Západných a časti Vysokých Tatier.

Okolie skalnatého brala Skalka prešlo v uplynulých dňoch novými vylepšeniami. „Práce pozostávali z opravy kamenných schodov, doplnenia chýbajúcich stupňov v existujúcom schodiskovom ramene a doplnení zábradlia, čím sa zvýši bezpečnosť turistov a návštevníkov vyhliadky na Skalke,“ priblížila radnica.

i_5827675.jpg Zdroj: liptovskyhradok.sk

Dovalovský kostol a kultúrny dom vstupujú do novej éry

Stavebné práce taktiež prebiehajú aj pri evanjelickom kostole v Dovalove, kde sa rozpadnutá zámková dlažba plánuje nahradiť novými prvkami. „Práce pozostávajú z opravy schodiskových stupňov z betónových palisád a zámkovej dlažby. Rozpadnuté časti schodiska sa nahradia novými prvkami a výškovo sa upraví prepadnutá dlažba,“ doplnili zástupcovia mesta s tým, že rekonštrukciou taktiež prechádza aj vstup do miestneho kultúrneho domu.

„Práce pozostávajú z opravy soklového muriva pri vstupe do kultúrneho domu. Pôvodný sokel z omietky bude nahradený obkladom z keramickej dlažby. Pri kultúrnom dome sa zároveň opraví kotvenie oceľového zábradlia v zemi,“ uzavreli kompetentní z hrádockej radnice na oficiálnom webe mesta.


Súvisiaci článok
Finančná správa zaistila majetok nepoctivých daňovníkov a autičkárov v hodnote viac ako 260-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť