Utorok 21. 05. 2024 12:46:03 | Meniny má Zina

Kvalitné a autentické: Značku Produkt Liptova získali vlnené ponožky či remeselné pivo

Do zoznamu produktov s regionálnou značkou Liptova v roku 2024 pribudli lokálne hovädzie a teľacieho mäso a tiež ponožky z ovčej vlny. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

TASR|30. apríl 2024|15:30:36

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Výnimočný historický nález na Liptove. Objavená kopija má viac ako 3-tisíc rokov
Čítajte viac >

„Producent hovädzieho a teľacieho mäsa je z Partizánskej Ľupče a výrobca ručne pletených ponožiek z kvalitnej slovenskej ovčej vlny z obce Likavka," konkretizovala riaditeľka liptovskej Oblastnej organizácie cestovného ruchu Darina Bartková. Uviedla, že portfólio si tento rok doplnili aj nealkoholické pivá z remeselného pivovaru v Liptovskom Mikuláši a bylinné čaje z Východnej.

Kritérií na získanie značky bolo niekoľko. Medzi najdôležitejšie patrí výroba v regióne, tradícia výrobného procesu, kvalita produktu, využívanie ručnej práce aj ekologické hospodárstvo. „Náročné certifikačné kritériá splnilo doteraz 15 výrobcov. Aj to potvrdzuje, že naša komisia si zakladá na kvalite," povedal predseda predstavenstva oblastnej organizácie Ján Blcháč.

Medzi produktmi Liptova nechýbajú bryndza aj čerstvé kravské mlieko, vybrané syry, nite, maslo, medy, medovníky, tkané koberce, ľudové kroje, bylinové mydlá a šampóny, Liptovské droby aj bylinkové čaje spod Kriváňa.


Súvisiaci článok
Najväčšie celoslovenské ovčiarske slávnosti napíšu už svoje pätnáste pokračovanie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť