Pondelok 20. 05. 2024 17:54:59 | Meniny má Bernard

Štadión v Liptovskom Mikuláši rastie do krásy. Futbalový tím sa po troch sezónach konečne vráti domov

Fanúšikom futbalu v Liptovskom Mikuláši odľahlo. Rekonštrukčné práce na štadióne v Okoličnom sú v záverečnej fáze. Mužstvo sa tak po troch sezónach strávených v Poprade a Žiline konečne vráti na domáci stánok.

Daniel Jurčík|30. apríl 2024|16:31:14

Ilustračné foto. Zdroj:mfktatran.sk

Súvisiaci článok
Futbalová legenda Ján Studený oslavuje 75 rokov s prestížnym ocenením
Čítajte viac >

Ako priblížili funkcionári na webovej stránke klubu, rekonštrukcia štadióna v Okoličnom je aktuálne v záverečnej fáze, ktorá zahŕňa napríklad výsev nového trávnika. Pod ním je nainštalované vyhrievanie a zavlažovanie. „Na štadióne je vybudované nové moderne osvetlenie, kamerový aj turniketový systém. Náš štadión tak dosiahol úroveň 3. kategórie UEFA, čo dovoľuje na ňom hrať zápasy aj našej najvyššej súťaže," uviedli predstavitelia klubu.

Liptáci sa tak vrátia na svoj stánok po troch sezónach. Počas nich hrali svoje domáce zápasy najmä v Poprade, poprípade v Žiline, kde však aktuálne taktiež prebiehajú rekonštrukčné práce. Plánovaná premiéra vynoveného štadióna s kapacitou pre 2 000 divákov by sa mala uskutočniť na sklonku júna. Domáci MFK Tatran by mal v benefičnom stretnutí privítať MFK Ružomberok.

Spravili aj personálne zmeny

S novinkami v infraštruktúre a zázemí klubu prišli aj výmeny v riadiacich funkciách. Od júna bude novým športovým riaditeľom Lukáš Bielak, ktorý v Liptovskom Mikuláši donedávna pôsobil ako hráč. Nahradí tak Jána Papaja, ktorý sa presunie k mládeži. Pôsobenie na svojej pozícií ukončí aj hlavný tréner Stanislav Varga. Dôvodom sú nepriaznivé výkony a séria prehier. Meno jeho nástupcu zatiaľ nie je známe.


Súvisiaci článok
Deti v Kalinove sa radujú: Zničené ihrisko je opäť otvorené a lepšie strážené
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť