Pondelok 29. 04. 2024 22:35:42 | Meniny má Lea

Dielo podpaľača? V Žiline horelo osobné auto, vzplanuli aj blízke smetné nádoby

V stredu 10. apríla krátko pred 3:00 hodinou ráno obdržali hasiči hlásenie o požiari motorového vozidla na Bajzovej ulici v Žiline. Pravdepodobnou príčinou bolo úmyselné zapálenie automobilu neznámou osobou.

Daniel Jurčík|10. apríl 2024|12:15:21

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

Súvisiaci článok
V Čadci horelo osobné auto. Celkovú škodu v hodnote 14-tisíc eur pravdepodobne spôsobil podpaľač
Čítajte viac >

Podrobnosti prípadu priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová. Tá uviedla, že na Bajzovej ulici zasahovalo 6 hasičov s 2 kusmi techniky. Situácia však už od ich príchodu nebola vôbec jednoduchá.

„Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že ide o požiar osobného automobilu a požiarom sú zasiahnuté aj 3 plastové koše na separovaný odpad. Jednotka začala s hasebnými prácami pomocou vysokotlakového prúdu a zároveň ochladzovala blízko stojace osobné vozidlo, ktoré sa podarilo pred požiarom ochrániť," uviedla krajská hovorkyňa.

Nevylúčili cudzie zavinenie

Celková škoda bola odhadnutá na 2 400 eur, no bez rýchleho a precízneho zásahu hasičov mohla byť oveľa vyššia. Udalosť bude predmetom ďalšieho vyšetrovania, no už teraz je zrejmé, že oheň nepohltil automobil len nešťastnou náhodou. „Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru bolo úmyselné zapálenie neznámou osobou," uzavrela Pohanková Zahatlanová.


Súvisiaci článok
V kysuckej obci Čierne horelo osobné auto. Z vozidla zostal nepoužiteľný vrak
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť