Sobota 27. 07. 2024 04:14:16 | Meniny má Božena

Poslanci Liptovského Mikuláša schválili udelenie čestného občianstva aj ceny mesta

Poslanci mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši schválili na poslednom zasadnutí udelenie čestného občianstva aj ceny mesta.

Juliana Krčulová|3. december 2023|08:00:04

Zdroj: mikulas.sk

Súvisiaci článok
Na Liptove sa zvyšujú dane aj poplatok za komunálny odpad
Čítajte viac >

Poslanci mestského zastupiteľstva v Liptovskom Mikuláši schválili udelenie čestného občianstva in memoriam pre Jolanu Trombauerovú a Michala Maderu.

„Michal Madera zachránil počas druhej svetovej vojny 106 židovských životov a aktívne podporoval protifašistický odboj. Jolana Trombauerová bola osvetárkou telom aj dušou, stála pri zrode Múzea Janka Kráľa a Galérie Petra Michala Bohúňa,“ priblížila hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš, Viktória Čapčíková.

Cena mesta Liptovský Mikuláš poputuje do rúk Ivana Bubelínyho a Petra Vrlíka.

„Ivan Bubelíny je verejnosti známy z atletických a iných športových podujatí, ktorým sa venuje takmer šesťdesiat rokov. Najskôr ako pretekár, neskôr ako profesionálny telovýchovný pracovník, tréner či rozhodca najvyššej kvalifikácie. Je zakladateľom Olympijského klubu Liptova, Liptovského maratónu, Liptovskej bežeckej ligy a jedným z hlavných organizátorov Národného výstupu na Kriváň,“ uviedla Čapčíková.

Peter Vrlík je podľa jej slov spisovateľ, matičný pracovník, divadelný ochotník a publicista. Celú svoju činnosť venoval mestu Liptovský Mikuláš, regiónu Liptov a vo svojich dielach propaguje miestnu históriu a osobnosti.


Súvisiaci článok
Žiaci na Orave vysadili viac ako 130 stromčekov. Detské ihrisko bude sladké a hravé zároveň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť