Štvrtok 25. 04. 2024 08:42:12 | Meniny má Marek

Muži z okresu Čadca mali v požičaných autách nelegálne prevážať cudzincov cez tri krajiny. V prípade už padli obvinenia (VIDEO)

Minulý týždeň vykonali príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia policajného zboru spoločne s policajtami zo žilinského oddelenia cudzineckej polície akciu v okrese Čadca pod krycím názvom BLATTO. Akcia bola zameraná na zadržanie dvoch podozrivých osôb. Podľa policajnej hovorkyne hrozí po dokázaní viny 36-ročnému M. Š. a 28-ročnému M. F. trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. Foto a video: Facebook / Polícia Slovenskej republiky

Juliana Krčulová|5. jún 2023|15:20:03


Súvisiaci článok
Polícia odhalila v Žilinskom kraji minulý týždeň 66 vodičov pod vplyvom alkoholu
Čítajte viac >

Minulý týždeň vykonali príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia policajného zboru spoločne s policajtami zo žilinského oddelenia cudzineckej polície akciu v okrese Čadca pod krycím názvom BLATTO. Akcia bola zameraná na zadržanie dvoch podozrivých osôb. Médiá o tom informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

„Policajti mužov zadržali a počas domových prehliadok zaistili rôzny dôkazový materiál. Vyšetrovateľ následne oboch mužov obvinil zo spáchania zločinu prevádzačstva,“ priblížila Bárdyová.

Ďalej doplnila, že podľa zistení policajtov mali za vopred dohodnutú finančnú odmenu organizovať a zabezpečovať nelegálne prechody cudzincov z územia Maďarska cez územie Slovenska do Českej republiky.

„Policajti odhalili aj modus operandi tejto dvojice. Mali si prenajímať rôzne dodávkové motorové vozidlá z rozličných miest na Slovensku. Na týchto autách mali potom vycestovať k mestu Szeged v Maďarsku, kde mali v úložnom priestore ukryť cudzincov a takto schovaných ich prevážať na miesta určenia z Maďarska až do Českej republiky,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

Vyšetrovanie podľa dostupných informácií doposiaľ preukázalo, že takýmto spôsobom mali previezť minimálne 65 cudzincov. Finančná odmena za jedného cudzinca sa pohybovala vo výške minimálne 500 eur. Podľa Bárdyovej hrozí po dokázaní viny 36-ročnému M. Š. a 28-ročnému M. F. trest odňatia slobody na sedem až 10 rokov.


Súvisiaci článok
Pilot motorového lietadla, ktoré havarovalo neďaleko Bytče, žiaľ, neprežil
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť