Streda 24. 04. 2024 14:23:04 | Meniny má Juraj

Obec Skalité vyhlásila verejnú zbierku na pomoc rodine, ktorú v utorok postihol požiar rodinného domu

Informovali sme vás, že v utorok 28. marca bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline ohlásený požiar garáže pri rodinnom dome v obci Skalité, v okrese Čadca. Po výbuchu uložených tlakových nádob sa požiar rozšíril na dva rodinné domy, drevenú hospodársku budovu, sklad dreva a ohrozoval tretí rodinný dom. Obec Skalité v spolupráci s rodinou Stenchlákovou vyhlásili verejnú zbierku na pomoc rodine, ktorú v utorok postihol požiar rodinného domu. Rodina si zriadila transparentný účet s názvom “Pomoc rodine po požiari RD 89“. Foto: Facebook / Hasiči Raková

Juliana Krčulová|30. marec 2023|11:37:02


Súvisiaci článok
Škodu po požiari garáže a rodinných domov v obci Skalité odhadli na takmer dvestotisíc eur (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Informovali sme vás, že v utorok 28. marca krátko po 10:15 hodiny bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline ohlásený požiar garáže pri rodinnom dome v obci Skalité, v okrese Čadca. Podľa slov Michala Kypusa z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline zasahovali na mieste hasiči z Čadce, z Turzovky, zo Žiliny a tiež členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Skalité a Raková.

Po príchode hasičov bolo podľa Kypusa zistené, že ide o požiar garáže, v ktorej sa nachádzalo osobné motorové vozidlo, pričom po výbuchu uložených tlakových nádob sa požiar rozšíril na dva rodinné domy, drevenú hospodársku budovu, sklad dreva a ohrozoval tretí rodinný dom. Na mieste začala s hasiacimi prácami miestna jednotka členov Dobrovoľného hasičského zboru obce Skalité a príjazde ďalších cisterien, začali hasiči s lokalizáciou požiaru a ochladzovaním tretieho rodinného domu.

338183306_250239187376938_1792572230706580481_n.jpg

„Požiar sa podarilo lokalizovať o 12:00 hodine. Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov. Postupným rozoberaním zasiahnutých konštrukcií a hasením skrytých ohnísk požiaru, bol požiar o 13:30 zlikvidovaný. Pri požiari došlo k zraneniu jednej osoby, ktorá bola ošetrená zdravotnými záchranármi z Hasičskej stanice v Žiline a prevezená na ďalšie ošetrenie do nemocnice v Čadci. Príčina vzniku škody je v štádiu zisťovania. Predbežná výška škody bola odhadnutá na 190 tisíc eur,“ informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Obec Skalité v spolupráci s rodinou Stenchlákovou vyhlásili verejnú zbierku na pomoc rodine, ktorú v utorok 28. marca postihol požiar rodinného domu. Rodina si zriadila transparentný účet s názvom „Pomoc rodine po požiari RD 89“.

„Účel zbierky - finančný príspevok pre rodinu na nevyhnutné výdavky spojené s opravami rodinného domu po požiari. Ďakujeme všetkým darcom,“ informujú zástupcovia obce Skalité na oficiálnom webe.

Pomôcť rodine zo Skalitého formou finančného príspevku na transparentný účet SK67 0200 0000 0047 6346 7854 môžete aj prostredníctvom TOHTO ODKAZU.


Súvisiaci článok
Novú okružnú križovatku v Liptovskom Hrádku začnú stavať na budúci týždeň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť