Štvrtok 25. 04. 2024 22:55:26 | Meniny má Marek

Janckulík: Matovič píše podlé statusy, ja z kampane neodstúpim!

Igor Janckulík neodstúpi z volieb župana. Hoci kandidát strany HLAS Peter Slyško jeho, aj Igora Chomu (SMER) vyzval na stretnutie o spoločnom postupe vo voľbách, s ktorým súhlasil, vzdať sa v prospech niekoho iného sa rozhodne nemieni. Dnes na Facebooku Janckulík takto reagoval na status Richarda Vašečku a Igora Matoviča (obaja OĽaNO), ktorí ho obvinili zo spájania sa s HLASOM a SMEROM. FOTO: Facebook Igora Janckulíka

Michal Filek|18. október 2022|13:00:06


Súvisiaci článok
Kto sa vzdá v prospech koho? Slyško, Janckulík a Choma idú rokovať o spájaní proti Jurinovej
Čítajte viac >

„Včerajší podlý status Igora Matoviča a ďalších predstaviteľov jeho politického zoskupenia najlepšie ukazuje rozdiel medzi ich a mojím vnímaním toho, ako vykonávať politiku. Ja s ľuďmi rozprávam osobne a napriamo, lebo len tak je možné rozumieť ich problémom. Oni zatiaľ vypisujú zavádzajúce statusy na Facebooku, lebo sa im to politicky hodí,“ píše Janckulík.

Kandidát KDH tvrdí, že ich včerajšia aktivita nie je ničím iným, ako pokusom odkloniť ľudí od hlavnej témy župných volieb v Žilinskom kraji, ktorou je neschopnosť súčasnej predsedníčky Eriky Jurinovej hospodárne a transparentne riadiť kraj.

„Chápem, že na mňa ako na jej hlavného vyzývateľa treba v kampani zaútočiť, akurát sa prepočítali. Tak ako som sa stretol so župankou, stretol som sa aj s inými kandidátmi na župana. Ak ma niekto vyzve na stretnutie, idem. Nebojím sa stretávať s ľuďmi ako niektorí. Rokovať však neznamená spájať sa. Tak, ako sme sa na ničom nedohodli na stretnutí so župankou, na ničom som sa nedohodol ani s inými kandidátmi. Z kampane neodstupujem a neodstúpim. Jediní, od ktorých si pýtam dôveru, sú občania Žilinského kraja,“ tvrdí Igor Janckulík.

Rokovania so Smerom a Hlasom vraj sám neinicioval, ani o ne nežiada. Rozumie však tomu, že jeho ďalší kandidáti uvažujú, ako dosiahnuť v kraji zmenu.

„Aj včerajšie šírenie "zaručených informácií" ľuďmi z okolia Eriky Jurinovej ukazuje, že ich myšlienkový svet, opierajúci sa o okamžité vynášanie nepodložených súdov a odstavenie nepohodlných, musí v Žilinskom kraji skončiť,“ dokončil kandidát na župana Igor Janckulík.


Súvisiaci článok
Kandidát Hlasu Slyško vyzval Janckulíka a Chomu na spoločný postup v krajských voľbách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť