Sobota 27. 07. 2024 11:34:49 | Meniny má Božena

V obci Háj útočil medveď. Počas vyčíňania zabil kozu a ostatné zvieratá vyplašil

V obci Háj, ktorá sa nachádza blízko mesta Turčianske Teplice, útočil medveď. O prípade informovala Televízia JOJ na svojom oficiálnom webe.

Radka Kostánová|11. jún 2024|16:00:10

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
V Sučanoch zastrelili medvediu rodinu. Opakovane sa do obce vracala (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Medveď zabil kozu a ďalšie zvieratá vyplašil

Televízia JOJ na svojom webe priblížila ďalší útok medveďa. Vo svojej reportáži informovala, že v obci Háj, ktorá sa nachádza v blízkosti mesta Turčianske Teplice, medveď zabil kozu a ostatné zvieratá po jeho útoku vyplašil a ušli.

Pán Marián má podľa informácií televízie JOJ súkromný chov zvierat - kôz a oviec. Medveď sa podľa všetkého dostal cez oplôtok až k maštaliam. Ako uviedol pán Marián pre televíziu JOJ, zožral kozľa a jedna koza je nezvestná.

Celý večer sedel pán Marián v aute pri stajniach a hliadkoval. Neskôr sa k stajniam priblížili dva medvede, no tie sa nezľakli svetla ani poplašnej strely. „Okolo jednej v hoci sa kozy splašili. 4 ušli do hory, hľadali sme ich, ale nedali sa chytiť,“ dodal pre televíziu JOJ farmár.

V obci nainštalovali aj kamery

Miesta, kde sa medveď v obci Háj najnovšie odvážil dostať, sú v blízkosti futbalového ihriska. Obyvatelia obce nakrútili zvieratá večer aj 50 metrov od intravilánu obce.

„V marci sme nainštalovali dve kamery, boli obsadené dva mesiace. Dnes sa nainštalovala ďalšia,“ potvrdil pre televíziu JOJ starosta obce Háj Rastislav Lejtrich.


Súvisiaci článok
Ako bezpečne kráčať lesom? Spoznajte znaky prítomnosti medveďov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť