Sobota 27. 07. 2024 03:36:19 | Meniny má Božena

Problematický úsek cesty na Kubínsku hoľu plánujú rozšíriť. Sumu odhadli na zhruba jeden milión eur

Problematický úzky úsek cesty na Kubínsku hoľu v Dolnom Kubíne plánujú rozšíriť. Mesto so Žilinským samosprávnym krajom na projekt hľadajú zdroje financovania. Sumu odhadli na zhruba jeden milión eur. Informoval o tom dolnokubínsky primátor Ján Prílepok.

TASR|24. máj 2024|12:00:09

Zdroj: Facebook/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

Súvisiaci článok
Železničná spoločnosť Slovensko podporí Memoriál Jozefa Gabčíka posilnením ranného vlaku
Čítajte viac >

Podľa Prílepka nebolo jednoduché nájsť riešenie na rozšírenie cesty v Beňovej Lehote. „Najmä v sezóne býva v tomto mieste veľký problém najmä pre domácich obyvateľov dostať sa oproti množstvu áut smerujúcich na, alebo z Kubínskej hole. Podarilo sa nám pripraviť projekt na zatrubnenie a rozšírenie zhruba 90-metrového úseku, ktorý nahradí existujúci most. Ten patrí pod samosprávny kraj, vrátane celej cesty smerom nadol k mestu," vysvetlil primátor.

Po zatrubnení vznikne komunikácia voľnej šírky sedem metrov a chodník šírky dva metre. Prílepok dodal, že bolo veľmi náročné nájsť také technické riešenie, ktoré umožní rekonštrukciu bez zastavenia premávky (neexistuje obchádzka, pozn. TASR) a zároveň bude vyhovovať aj vodohospodárom.

„Teraz nás čaká proces stavebného povoľovania. Zároveň hľadáme spolu so ŽSK aj externé zdroje financovania projektu," uzavrel šéf dolnokubínskej radnice.


Súvisiaci článok
Cestu pri železničnej stanici v Ružomberku budú rekonštruovať zhruba tri týždne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť