Sobota 27. 07. 2024 03:19:53 | Meniny má Božena

Železničná spoločnosť Slovensko podporí Memoriál Jozefa Gabčíka posilnením ranného vlaku

Memoriál Jozefa Gabčíka sa začne v sobotu 25. mája 2024 pietnym aktom pri Gabčíkovom pamätníku pred areálom 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline.

TASR|22. máj 2024|10:15:02

Zdroj: TASR/OS SR

Súvisiaci článok
Oslava histórie a vytrvalosti: Jubilejný Memoriál Jozefa Gabčíka prichádza s bohatým programom
Čítajte viac >

Železničná spoločnosť Slovensko podporí jubilejný 30. ročník Memoriálu Jozefa Gabčíka, ktorý sa uskutoční v sobotu 25. mája 2024. Pre účastníkov 11-kilometrového behu posilní ranný vlak číslo Os 3510, ktorý zo Žiliny-Záriečia štartuje o 8:53 hod. a do stanice Poluvsie prichádza o 9:11 hod., o dve motorové jednotky, aby zvládol vyšší nápor cestujúcich. TASR o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko, Dominik Drevický.

„Beh v zmiešanom teréne každoročne organizuje Asociácia 5. pluku a špeciálnych síl na počesť hrdinu druhej svetovej vojny a významného predstaviteľa protifašistického odboja Jozefa Gabčíka, rodáka z Poluvsia,“ priblížil Drevický.

Memoriál Jozefa Gabčíka sa začne pietnym aktom pri Gabčíkovom pamätníku pred areálom 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Pokračovať bude pietnym aktom pri Gabčíkovom pamätníku v Rajeckých Tepliciach - Poluvsí, po ktorom bude nasledovať o 10:10 hodine štart bežeckých pretekov.


Súvisiaci článok
Prvý letný mesiac v Mestskom divadle Žilina bude nevídaný! Je pripravená aj premiéra a obľúbená klasika
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť