Sobota 27. 07. 2024 11:00:52 | Meniny má Božena

Plavci z Dolného Kubína opäť bodovali. Získali titul majstra a dva tituly vicemajstra Slovenska

Na 7. ročníku pretekov Duatlon Pezinok súťažilo 185 žiakov v 5. vekových kategóriách. Mestský plavecký klub Dolný Kubín nemohol chýbať a domov si priniesol cenné tituly.

Radka Kostánová|22. máj 2024|09:45:00

Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Súvisiaci článok
20 rokov venovaných plávaniu. V Dolnom Kubíne sa uskutočnila prestížna súťaž
Čítajte viac >

V nedeľu 12. mája sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska Duatlon Pezinok, na ktorých nemohol chýbať ani plavecký klub z Dolného Kubína. Mladé talenty si domov priniesli viacero ocenení.

Ako priblížila za Mestský plavecký klub z Dolného Kubína Zuzana Katreniaková, súťažilo rekordných 185 žiakov v 5. vekových kategóriách.

„Mestský plavecký klub mal aj na tomto podujatí svoje zastúpenie a do Dolného Kubína priviezol titul majstra Slovenska ako aj dva tituly vicemajstra Slovenska,“ informovala o úspechu Katreniaková.

1715977347416.jpg Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Prvým vicemajstrom Slovenska sa zaslúžene stal Patrik Halvoník z Dolného Kubína. Patrika delilo iba sedem stotín od víťazstva aj napriek tomu, že jeho veková kategória Nádeje A je so staršími pretekármi.

„Na jedenástom mieste sa umiestnil D'Angel Ondrík a Jakub Plešinský dobehol ako 14. v poradí. Sofia Masnicová so stratou osem stotín na tretie miesto vypretekala menej obľúbené štvrté miesto a Eliška Šisková sa umiestnila na piatom mieste, obidve však patria medzi o rok mladšie pretekárky v kategórii. Nikola Dubovská sa umiestnila na 12. mieste a Natália Slosarčíková do cieľa dobehla na 15. mieste,“ opísala výsledky pretekov Zuzana Katreniaková.

1715977347397.jpg Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Ďalší titul majstra Slovenska v kategórii Veteráni 3 získal Igor Otepka, ktorý svojim súperom nadelil cez 5 minút. Ján Mičík v kategórii Veteráni 2 skončil na piatom mieste s trojminútovou stratou na víťaza.

Katreniaková dodala, že šikovná Linda Urbanová sa počas uplynulého víkendu predstavila na Európskom pohári v triatlone, spoločne s reprezentáciou Slovenskej Republiky v talianskom meste Caorle. Do finále sa síce neprebojovala, ale svojim výsledným časom potvrdila, že patrí medzi nádeje v rámci triatlonu. Linda sa umiestnila na 64. mieste z 88 celkových miest.

Gratulujeme!

1715977289108.jpg Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín


Súvisiaci článok
Plavci z Dolného Kubína majú za sebou ďalší hornoturčiansky akvatlon. Dosiahli významné umiestnenia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť