Sobota 27. 07. 2024 07:32:56 | Meniny má Božena

Akordeónový úspech za hranicami: Mladý Kysučan vyhral ocenenie v Chorvátsku

Šikovný žiak zo Základnej umeleckej školy v Kysuckom Novom Meste Filip Holtan sa zúčastnil medzinárodnej akordeónovej súťaže v chorvátskom meste Pula. Zo súťaže si odniesol prvé miesto.

Radka Kostánová|21. máj 2024|18:30:25

Zdroj: Facebook/Mesto Kysucké Nové Mesto

Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Akordeónista Filip Holtan
Čítajte viac >

Nadaný študent Filip Holtan z Kysuckého Nového Mesta hrá na akordeón už od svojich 4 rokov a je pod pedagogickým vedením učiteľky Mgr. Daniely Gajdošíkovej. Ako informovali zástupcovia Kysuckého Nového Mesta, Filip má za sebou už mnoho úspechov na celoslovenských a medzinárodných súťažiach.

Prvé miesto v Chorvátsku

Vedenie mesta na sociálnej sieti informovalo, že od utorka 7. do piatka 10. mája tohto roka sa Filip zúčastnil medzinárodnej akordeónovej súťaže v chorvátskom meste Pula. Svoju šikovnosť potvrdil aj tento raz, pretože si zo súťaže odniesol prvé miesto.

„Na súťaži sa zúčastnili umelci z rôznych krajín sveta: Chorvátsko, Španielsko, Poľsko, Česká republika, Srbsko, Nemecko, Litva, Bosna. Filip predviedol svoj súťažný výkon na vysokej úrovni a spomedzi svetových špičiek získal 1. miesto vo svojej kategórii," skonštatovali zástupcovia mesta.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Dokázali to! Tanečníci z Martina triumfovali na Majstrovstvách Slovenska v Košiciach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť