Sobota 18. 05. 2024 16:31:01 | Meniny má Viola

Tragická sobota v Martine. Vyhasol život člena aeroklubu, polícia vzniesla obvinenie (AKTUALIZOVANÉ)

V sobotu 4. mája oblasť pri Martine zasiahla mimoriadne smutná a tragická správa. Po nehode vetroňa evidujú jednu obeť a podľa všetkého sa už aj vie, o koho išlo. Nebohý muž mal patriť k elite miestneho aeroklubu.

Michal Szentivanyi|5. máj 2024|10:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž/Žilina SP21, Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj a TASR/Henrich Mišovič

Súvisiaci článok
V Martine mal spadnúť vetroň. Hlásená je jedna obeť (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

O ďalších detailoch nehody, ktorá sa stala v sobotu 4. mája v Martine, píše Televízia Markíza. Uvádza to s tým, že príčina nehody stále nie je objasnená. Už v sobotu večer však bolo jasné, že nevydarený let má minimálne jednu obeť.

Aktualizácia v nedeľu 5. mája o 11:10 hodine:

K leteckej nehode prišlo s novými informáciami Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline. „Leteckú nehodu, ktorá sa stala v sobotu 4. mája 2024 v katastrálnom území mesta Martin, prevzal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine, ktorý začal trestné stíhanie za prečin usmrtenie, prečin všeobecné ohrozenie a prečin poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia," informovala médiá policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. Na mieste udalosti vyhasol život 62-ročného muža.

Ďalšie okolnosti ako aj príčiny pádu bezmotorového lietadla sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Zrážku neprežil pilot, ktorý obsluhoval veľké dopravné lietadlá

Z operačného strediska následne prišla informácia o úmrtí asi 60-ročného muža. Záchranári na mieste už len konštatovali exitus. Podľa informácií polície má ísť o 62-ročného muža. Ten sa mal podľa Televízie Markíza venovať aktívnemu pilotovaniu lietadiel väčších rozmerov venoval aj v minulosti. Riadil totiž veľké dopravné lietadlá. ​Vetroň v sobotu vzlietal z letiska Martin v miestnej časti Tomčany. Toto letisko prevádzkuje občianske združenie Aeroklub Martin.

Záchranárske zložky na mieste zasahovali do neskorých večerných hodín. Situáciu navyše skomplikoval požiar. Podľa žilinskej krajskej hovorkyňa hasičov Márie Pohankovej Zahatlanovej išlo o to, že vetroň bez nateraz konkretizovanej príčiny spadol na trafostanicu. Na miesto nehody okamžite vyslali ambulancie rýchlej zdravotnej aj lekárskej pomoci. Počas zásahu operovalo osem hasičov zo staníc v Martine a v Žiline s tromi kusmi techniky.

Aeroklub SGC Martin na sociálnej sieti už rodine a blízkym zahynutého pilota vyjadril úprimnú sústrasť:


Súvisiaci článok
Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Vetroň spadol na trafostanicu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť