Piatok 03. 05. 2024 10:49:41 | Meniny má Galina, Timea

Úspech rektora vojenskej akadémie v Liptovskom Mikuláši. Aurela Sabóa povýšili na brigádneho generála

Aurel Sabó, rektor Akadémie ozbrojených síl Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši, sa dočkal povýšenia. Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová ho vo štvrtok 18. apríla vymenovala do hodnosti brigádneho generála.

Daniel Jurčík|20. apríl 2024|11:15:47

Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Súvisiaci článok
Kadeti Akadémie ozbrojených síl absolvovali zimné sústredenie. Pozrite, čo všetko musia zvládnuť (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

O ceremoniálnom akte menovania generálov informovali zástupcovia vojenskej akadémie na sociálnej sieti. Okrem Sabóa sa povýšenia do hodnosti generálmajora dočkali Juraj Štefanka a Jaroslav Krám. „Počas vyše štvrťstoročia, čo slúžite v ozbrojených silách, ste si nielen zvyšovali vašu kvalifikáciu a znalosti, ale spolu s nimi ste zvyšovali úroveň a pripravenosť Ozbrojených síl Slovenskej Republiky," vyzdvihla podľa TASR Zuzana Čaputová doterajšie profesijné pôsobenia generálov.

Vzhľadom na to, že to bol jej posledný ceremoniál takéhoto druhu v pozícii hlavy štátu a hlavnej veliteľky ozbrojených síl, Čaputová vo svojom príhovore vyjadrila vďaku a uznanie všetkým vojenským príslušníkom.

Brigádny generál Aurel Sabó zdôraznil štyri kľúčové aspekty, ktoré určujú profesionálny rast všetkých povýšených - rodinu, prácu v armáde, vnútorné hodnotové nastavenie a organizačnú kultúru, a nakoniec aj kognitívne a fyzické schopnosti, ktoré umožňujú neustále sa zlepšovať. „Budeme si vážiť a chrániť pevnosť svojich pilierov, aby sme efektívne mohli plniť svoje povinnosti a čo najlepšie slúžiť našej vlasti," vyhlásil podľa TASR Sabó vo svojom príhovore.


Súvisiaci článok
Akadémia ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši má nového rektora. Aurel Sabó absolvoval inauguráciu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť