Piatok 03. 05. 2024 07:52:06 | Meniny má Galina, Timea

Rodina v Stráňavách musela po požiari opustiť domov. Vedenie obce spustilo finančnú zbierku

Požiar, ktorý v pondelok 15. apríla postihol rodinu Krajčiovú - Čičmancovú v Stráňavách, má charitatívnu dohru. Starosta obce vyhlásil dobrovoľnú zbierku na poskytnutie pomoci. Tá sa rozhodne zíde, keďže rodina bola nútená svoj dom dočasne opustiť.

Daniel Jurčík|20. apríl 2024|10:00:44

Zdroj: Facebook/Stráňavy - Správy z obce

Súvisiaci článok
Rodinu zo Stráňav postihlo nešťastie. Po požiari zostali priestory domu neobývateľné
Čítajte viac >

O prebiehajúcej zbierke informoval na sociálnej sieti Branislav Štrba, starosta Stráňav. Priblížil, že podať pomocnú ruku chcú viacerí. „Vďaka dobrým ľuďom v našej obci má rodina Krajčiová - Čičmancová zabezpečené dočasné bývanie, oblečenie, jedlo a hlavne morálnu a psychickú podporu. Obnova bývania v rodinnom dome nebude jednoduchá a lacná a potrvá zrejme veľmi dlho," uviedol starosta obce.

Stráňavy v súvislosti s nešťastnou udalosťou zriadili transparentný účet SK46 0900 0000 0052 1587 1826, na ktorý môžu záujemcovia prispieť. Darovať finančný obnos je možné aj v budove Obecného úradu, kde je na tento účel zriadená pokladnička. „Ďakujem Vám, milí občania, že prejavujete v tomto príbehu pomoci, svoju lásku, spolupatričnosť, vieru a obrovskú nádej," dodal Štrba.

Škodu odhadli na 50-tisíc eur

V pondelok 15. apríla sa požiar v pivnici rodinného domu rozšíril na vedľa stojaci prístrešok. Rodinu museli ošetriť pre silné nadýchanie sa dymu, žiadne ďalšie zdravotné komplikácie nepotvrdili. Priestory domu zostali neobývateľné.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová, predbežná škoda bola odhadnutá na 50-tisíc eur. „Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru bola technická porucha na elektroinštalácii," uviedla pre redakciu Žilina SP21 krajská hovorkyňa hasičov.


Súvisiaci článok
Dielo podpaľača? V Žiline horelo osobné auto, vzplanuli aj blízke smetné nádoby
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť