Streda 08. 05. 2024 08:07:29 | Meniny má Ingrida

Žilinské volejbalistky nenechali nič na náhodou. Po troch skvelých výkonoch postúpili do semifinále

Volejbalový klub VA UNIZA Žilina vyradil VK Nové Mesto nad Váhom vo štvrťfinálovej sérii play-off Niké extraligy žien 3:0 na zápasy. Svoj postup potvrdil v utorok 12. marca, keď pred fantastickou kulisou v domácom prostredí zvíťazil 3:1 na sety, a to tretíkrát po sebe.

Daniel Jurčík|13. marec 2024|14:00:01

Zdroj: Facebook/VA UNIZA Žilina

Súvisiaci článok
Športový sumár víkendu: Tréner Ružomberka čelil svojej manželke, volejbalistky Žiliny majú šancu na bronz
Čítajte viac >

V poslednom stretnutí série Žilinčanky hneď od začiatku potvrdzovali svoju kvalitu, keď si v prvom sete postupne vypracovali 5-bodový náskok. Bodové šnúry v podaní hosťujúcich hráčok však znamenali vyrovnanie na 22:22. Domáce volejbalistky však zvládli dôležitý úsek hry a prvé dejstvo ovládli v pomere 25:23.

V semifinále proti Nitre

Druhý set prebiehal jasne v réžii tímu UNIZA. Domáce hráčky sa prakticky okamžite dostali do trháku 8:2 a následne svoj náskok udržiavali. Druhé dejstvo skončilo v pomere 25:17. V tom treťom sa hosťujúce volejbalistky dokázali vzchopiť a ešte si na chvíľu predĺžili sezónu víťazstvom 25:22. Finálová časť bola ohromne napínavá. Zdalo sa, že Žilina nezachytila úvod a viackrát prehrávala o tri body. Od nepriaznivého stavu 14:18 však zvrátila nepriaznivý priebeh a rozhodujúci set po veľkom boji získala v pomere 26:24.

Žilinčanky svojím víťazstvom potvrdili umiestnenie v TOP 4 zo základnej časti. Všetky tri stretnutia s Novým Mestom nad Váhom vyhrali v rovnakom pomere 3:1. V semifinále ich však čaká náročný súper v podobe Volley project UKF Nitra, ktorý je najväčším favoritom na titul.

VA UNIZA Žilina - VK Nové Mesto nad Váhom 3:1 (23, 17, -22, 24)

  • Rozhodovali: Čuntala a Niklová, 300 divákov.
  • VA UNIZA: Kokoljová 17, Glóriková 2, Popićová 13, Viedenská 9, Cuartasová 14, M. Kováčiková 11, liberka Kardošová (Kafková 0, Čurná 0, Jurišová 0). Tréner: N. Ristić.
  • VK: Rešutíková 6, Richweissová 6, Vojtechová 5, Skopalová 6, Martáková 13, Bíliková 0, liberka Miková (Kovalčíková 7, Dančová 17, Balberčáková 3). Tréner: M. Jordanov.

Najväčší úspech v novodobej histórii

Pre portál Slovenskej volejbalovej federácie sa vyjadril prezident klubu Dalibor Andrisík. „V novodobej histórii to je pre žilinský ženský volejbal najväčší úspech. Čakanie na medailu je dvadsať rokov, tak sa vynasnažíme o to, aby sme ju získali opäť,” povedal pre federáciu.

Napriek tomu, že v ceste stojí náročný súper, prezident žilinského klubu verí v úspech. „Stále pracujeme s pokorou, ale na druhej strane by sme klamali, keby sme povedali, že sme spokojní s tým, čo sme dosiahli. Keď sme už v tejto fáze, tak sa vynasnažíme o to, aby sme urobili ďalší krok, zhrnul Andrisík.

Harmonogram stretnutí proti Nitre (hrá sa na 3 víťazné zápasy)

  • 1.zápas: v sobotu 16.marca, vonku
  • 2.zápas: v stredu 20.marca o 18:30 hodine, doma
  • 3.zápas: v sobotu 23.marca, vonku
  • 4.zápas: v utorok 26.marca o 18:30 hodine, doma
  • 5.zápas: vo štvrtok 28.marca, vonku

Súvisiaci článok
Máte nárok na zľavu? Vlci Žilina informujú o nadchádzajúcich zápasoch so Žiarom nad Hronom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť