Sobota 27. 07. 2024 11:50:05 | Meniny má Božena

Automobilka Kia môže dostať vládnu pomoc takmer 30 miliónov eur

Spoločnosť Kia Slovakia môže dostať vládnu investičnú pomoc vo výške 29,95 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmov.

TASR|3. december 2023|16:45:11

Zdroj: kia.sk

Súvisiaci článok
Vodiči v Žilinskom kraji si môžu overiť stav ciest prostredníctvom 50 kamier
Čítajte viac >

Cieľom zámeru je rozšírenie kapacity existujúcej prevádzkarne priemyselnej výroby zameranej na výrobu automobilov. Vyplýva to z návrhu, ktorý do medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo hospodárstva SR.

„V rámci realizácie investičného zámeru prijímateľ počíta s vynaložením oprávnených nákladov investičných v hodnote 107,901 milióna eur v období rokov 2024 až 2028. V priamej súvislosti s investičným zámerom prijímateľ neplánuje vytvoriť nové pracovné miesta. Má však povinnosť zachovať 3510 existujúcich pracovných miest,“ uvádza sa v návrhu.

Kia plánuje upraviť a rozšíriť existujúcu výrobnú linku o nové stroje, prístroje a zariadenia. „Prijímateľovi bola v minulosti poskytnutá investičná pomoc v rôznych formách v celkovej hodnote 233,094 milióna eur. Investičnou pomocou bol podporený vznik 3328 nových pracovných miest,“ dodalo Ministerstvo hospodárstva SR.

Predložený materiál má podľa Ministerstvo hospodárstva SR pozitívny vplyv na rozpočet verejnej správy a vplyvy v oblasti zamestnanosti v regióne. Má pozitívny aj negatívny vplyv na podnikateľské prostredie a negatívny vplyv na životné prostredie.


Súvisiaci článok
Na dostavbu D3 sa použije celý objem alokovaných eurofondov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť