Štvrtok 02. 05. 2024 07:39:33 | Meniny má Žigmund

TOP BIZNIS ZNAČKA: Jozef Droppa – V hoteli Demänová Rezort zažijete čarovné chvíle počas celého roka

Demänová rezort je čarovný hotel v srdci Demänovskej doliny. Počas celého roka v ňom na vás čakajú čarovné zážitky. V zime na lyžiarskom svahu, vo wellnesse, v lete sú ťahákom vonkajšie bazény. No a na jeseň, ktorá rezortu tiež mimoriadne pristane, majú v ponuke čarovné pobyty plné extra výhod. Na rozhovor v rámci projektu TOP BIZNIS ZNAČKA Žilinského kraja sme si pozvali Jozefa Droppu, riaditeľa marketingu spoločnosti Slovak Property Group, ktorá hotel prevádzkuje.

Michal Filek|30. október 2023|14:00:06

Zdroj: Demänová Rezort

Demänová Rezort, to je Oáza plná zážitkov. Skúste nám bližšie popísať aké zážitky u vás čakajú na vašich klientov?

  • Tie najnezabudnuteľnejšie! Aspoň tak to hodnotí množstvo našich hostí. Počas zimy zažijete rodinnú lyžovačku na skok od apartmánu, snowtubing či nekonečnú zábavu na svahu, k čomu patrí aj večerný relax vo wellnesse. V lete sú zas ťahákom vonkajšie bazény a turbo letný program pre deti a dospelých na zahraničnej úrovni.

V rezorte to však žije aj počas mimosezóny. Počas jari a jesene organizujeme už druhý rok cyklistické a bežecké preteky, najväčší festival indického jedla či pravidelné cestovateľské večery.

Pre koho je primárne hotel určený?

  • Rezort bol vybudovaný primárne pre aktívne rodiny s deťmi. Tomu sú prispôsobené apartmány s plne vybavenými kuchynkami, vonkajšie FUN Centrum, športoviská a aj celoročný animačný program. Jednoducho, mysleli sme na všetko – máme detské menu, detský nábytok, detské masáže či dokonca detské saunovanie. Pobyt si však vedia užiť aj milovníci prírody, cyklotúr, wellness pobytov či firmy, ktoré organizujú kongresy, teambuildingy alebo family days.

Kedy je najlepšie sa u vás ubytovať? Všimli sme si, že aktuálne ponúkate Čarovnú jeseň. Prečo bude u vás čarovná?

  • Pobyty v jeseni sú plné výhod – na Liptove aj v rezorte je menej ľudí než zvyčajne, čo znamená aj nižšie ceny oproti TOP sezóne za pobyt aj za iné služby. Bude sa vám zdať, že rezort máte len pre seba! Nehovoriac o tom, že areálu rezortu jeseň naozaj pristane.

Z Demänová rezortu sú čarovné výhľady nielen na Nízke, ale aj na Západné Tatry. Môže vaše služby využiť aj turista, ktorý chce objavovať krásy Vysokých Tatier?

  • Áno, nie raz sa s kolegami zahľadíme na tie nádhery, ktoré vidíme aj z okna kancelárie. Demänová Rezort je výborný svojou polohou medzi Liptovským Mikulášom a Demänovskou dolinou. Osobne by som teda odporúčala vydať sa na potulky do Nízkych Tatier, ktoré sú z rezortu bližšie. Ale kde je vôľa, tam je cesta - a tá cesta do Vysokých Tatier vôbec netrvá dlho, asi 40 minút autom.

Vráťme sa ešte k letu. Aká bola pre vás tohtoročná letná sezóna?

  • Prekvapivo, náročnejšia než po minulé roky. A to aj napriek tomu, že posledné letá boli značne ovplyvnené koronavírusom. Počas pandémie Slováci zistili, že kvalitne dovolenkovať sa dá aj u nás doma. Aj keď je letná dovolenka v Demänová Rezort kvalitou porovnateľná so zahraničím, tento rok pri rozhodovaní u mnoho Slovákov vyhralo more – Turecko či Chorvátsko.

Je to večná dilema, či ísť v lete k moru, alebo do hôr. Prečo chodia dovolenkári ku vám? Môžu u vás nájsť tak trochu spojenie oboch, teda bazény, wellness, aj neskutočne krásne hory?

  • Vystihli ste to. Každý deň vašej dovolenky môže byť úplne iný. Jeden deň sa šantíte v bazénoch, druhý zdolávate liptovské kopce na elektrobicykloch a na tretí deň relaxujete vo wellnesse.

Aké ubytovanie ponúkate? Nie sú to len izby, či apartmány, ale aj chatky, či kemp. Je to tak?

  • Máme bohatú ponuku apartmánov od najmenších pre dve osoby až po kapacitne najväčšie (11 ľudí) a najpriestrannejšie (92m2). Populárne sú Wellness chaty DeLuxe, v ktorých si užijete vlastný wellness vďaka fínskej saune a vírivke na terase. Taktiež ponúkame možnosť užiť si areál rezortu a prísť vo vlastnom karavane.

Máte aj viacero reštaurácii, či barov. Čo je špecialitou vašej kuchyne? Na akú kuchyňu sa špecializujete?

  • Vychýrenou špecialitou reštaurácie Pinus sú dokonale vyzreté Dry Age steaky pripravované v značkovom Josper grille na drevenom uhlí. Druhá reštaurácia je trochu exotickejšia a sama o sebe špeciálna. V autentickej indickej reštaurácii Safran môžete vyskúšať tie najtypickejšie jedlá indickej kuchyne, kuchári s personálom priamo z Indie vám ochotne poradia s výberom.

Ponúkate aj darčekové pobyty. Ktoré sú najatraktívnejšie?

  • Pokiaľ chcú zákazníci potešiť svojich blízkych darčekovým poukazom, väčšinou si vyberú možnosť vyskladať si vlastný. Vďaka dotazníku si klient navrhne apartmán, typ stravy či doplnkové služby podľa svojich predstáv a my ho vyhotovíme.

Ak chce ku vám človek prísť a chcel by aj ušetriť, máte preňho aj akciové pobyty?

  • Áno, ponúkame rôzne akciové pobyty a tematické balíčky. Najpopulárnejšie sú samozrejme zľavy, noci alebo rôzne doplnkové služby zdarma.

Pre toho, kto chce ušetriť však máme ďalší spôsob. Spustili sme vlastnú vernostnú aplikáciu, vďaka ktorej si hostia môžu zbierať body a premieňať ich do zliav na ubytovanie či služby. Stiahnutím aplikácie si zákazník otvára dvere nielen do sveta benefitov a výhod, dostane sa tiež k tajným ponukám, výzvam či hrám, vďaka ktorým zbiera body a trofeje.

GER_1295 (12).jpg

X-DJI_0398.jpg

Wellness hotely sú vyhľadávanými miestami aj pre firemné teambuildingy, či kongresy. Ponúkate služby aj v tomto smere?

  • Áno, ponúkame. Priznávame, nie sme klasický kongresový rezort, kde z apartmánu zídete do kongresovej sály v papučkách a už sa odtiaľ nepohnete. Práve naopak – po pracovnom meetingu, školení či prezentácií v kongreske na vás čaká v areáli rezortu množstvo aktivít. Naučíte sa s kolegami liezť na umelej stene s istením, vyhráte s tímom štafetu v snowtubingu alebo navaríte spomedzi všetkých ten najlepší guláš? Aktivít je mnoho, ubytovacia kapacita nadštandardná a jedlo úžasné.

Samozrejme, pobyt v našich horách je najzaujímavejší pre lyžiarov najmä v zime. Aké sú u vás možnosti na lyžovačku?

  • Naše SKI Centrum Demänová ponúka ideálnu bezpečnú lyžovačku pre rodiny s deťmi na ľahkej až stredne ťažkej zjazdovke s dvoma vlekmi. Pre väčšiu bezpečnosť sme špeciálne pre deti vybudovali oddelenú detskú lyžiarsku zónu s malým vlekom. Nájdete tu tiež bežkársku trať, lyžiarsku školu, snowtubing či klzisko. Čerešničkou na torte je, že skiapssy sú automaticky v cene každého pobytu a svah máte priamo pod oknom. Nemôžme však obísť ani neďaleké lyžiarske stredisko Jasná, kde vás s radosťou odvezieme našim skibusom.

Ponúkate pre lyžiarov aj špeciálne pobyty?

  • Snažíme sa načúvať našim zákazníkom a preto máme pár benefitov ktoré už v cene a sú súčasťou každého balíka ale aj bežného pobytu v Demänová rezort. Skipassy v našom skicentre a možnosť využitia shuttle bus-u do Jasnej.

Máte skôr domácu klientelu, alebo ste vyhľadávaný najmä cudzincami?

  • Keďže sme väčšinu času pôsobili v pandemickom období s obmedzenými možnosťami cestovania, naučili sa k nám chodiť hlavne Slováci, čo pretrváva aj dodnes. Vyššie percentá zahraničných hostí máme počas top letnej a zimnej sezóny – ide hlavne o krajiny V4. Mať silný brand aj v susedných krajinách je však jeden z našich dôležitých cieľov.

Čo špeciálne chystáte pre nadchádzajúcu zimnú sezónu a na Vianoce?

  • Minulú zimu sme započali špeciálnu aktivitu pre rodiny s deťmi – magický rituál pálenia lyží každú sobotu po lyžovačke, v ktorej budeme pokračovať aj tento rok. Taktiež plánujeme rodinné eventy ako Trojkráľový desaťboj, Detskú zimnú olympiádu či preteky v slalome. Všetky rodinky, ktoré chcú prežiť Štedrý večer trochu netradične mimo domova, pozývame k nám. Zabezpečíme pravú vianočnú atmosféru, tradičnú štedrú večeru a veselé zážitky na snehu. Nesmieme však zabudnúť aj na skvelý silvestrovský program, ktorý majú aj tento rok hostia v cene pobytu.

Ako ste sa dostali k tejto práci, kde ste pracovali v minulosti?

  • Pracujem pre materskú spoločnosť Slovak Property Group a.s. kde sa zrodila myšlienka postaviť Demänová Rezort. Na tomto projekte pracujem od prvých dní, keď na mieste aktuálneho rezortu bola len holá lúka. Je to také moje profesné dieťa a som pyšný na to že som mohol svojim pričinením tvarovať rezort do aktuálnej podoby. V minulosti som pracoval pre korporátny sektor zaoberajúci sa výrobou záložných zdrojov.

GER_9982 (6).jpg

demanova-rezort-apartmany (31).jpg

XX_DJI_0947.jpg

GER_8374 (1).jpg

demanova-rezort-apartmany (41).jpg

demanova-rezort-apartmany (53) (1).jpg


Súvisiaci článok
Spravodajský portál SP 21 a SOPK Žilina vyhlasujú anketu TOP BIZNIS ZNAČKA Žilinského kraja
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť