Streda 01. 05. 2024 21:52:58

TOP BIZNIS ZNAČKA Žilinského kraja: Ingrid Gažúrová – INMA Interior poskytuje zákazníkom nábytok presne na mieru a v dobrej cene

Medzi úspešné slovenské firmy patrí spoločnosť zo Žiliny – Budatína INMA interior, ktorá sa zaoberá výrobou nábytku. Pozvanie do diskusie, v rámci projektu TOP BIZNIS značka Žilinského kraja, prijala konateľka Ingrid Gažúrová.

Michal Filek|18. október 2023|12:46:35

Zdroj: inmainterior.sk

INMA interior je rodinná firma. Prezraďte nám, ako spoločnosť vznikla. Skúste nám ju na úvod v krátkosti predstaviť.

  • Na začiatok spomeniem, že ja už som druhá generácia v našej firme. S biznisom začal môj otec, ktorý sa začal venovať výrobe nábytku na mieru, najskôr popri inej práci, približne pred tridsiatimi rokmi. Ľudia sa vtedy začali zaujímať o interiéry, dopyt po nábytku bol veľký. A tak postupne začal firmu rozvíjať. Neskôr som do firmy pribudla ja a myšlienku som posunula ďalej. Už nejde len o vstavené skrine na mieru, ale už sú to kuchyne, kancelársky nábytok, interiérový nábytok. Aj firmy chcú mať moderné kancelárie. Samozrejme, najnovšie pribudla predajňa na Kragujevskej ulici, kde budeme predávať aj podlahy. Spolupracujeme so žilinskou firmou SOLIDWAY, ktorá distribuuje podlahy. Budeme predávať aj interiérové dvere, doplnky a vieme dodať aj spotrebiče podľa požiadaviek zákazníkov. Prešla som aj kurzom interiérové dizajnu a vytvárame návrhy presne na mieru našich klientov.

Na Slovensku je veľa zahraničných obchodných domov, ktoré ponúkajú lacný nábytok. V tomto biznise ste sa dokázali presadiť svojim nábytkom na mieru. Dávajú Slováci šancu aj takémuto nábytku?

  • Po revolúcii sa tu naozaj rozmohli rôzni zahraniční veľkovýrobcovia, ale oni ponúkajú skôr sektorový nábytok. Dnes je už však doba, že keď si človek na Slovensku kúpi byt, alebo domček, chce interiér riešiť na mieru. Nie je totiž celkom jednoduché, vybrať si sektorový nábytok presne na mieru, aby mu domov zapasoval. Interiér totiž býva rôzne členitý, priestory majú iné rozmery, tvary. Tento náš formát nábytku presne na mieru je veľmi efektívny. Treba tiež povedať, že sektorový nábytok ponúkaný veľkovýrobcami dnes nie je ani lacné riešenie. Zákazníci dnes hľadajú takých výrobcov, ktorí sa dokážu prispôsobiť ich požiadavkám. A to je naša prednosť.

Dnes je rozhodujúci pomer cena – kvalita. Ako ste na tom z tohto hľadiska vy?

  • Čo sa týka ceny, čerstvo sme si robili prieskum trhu, a prekvapilo nás, že v mnohých prípadoch sme na tom ešte lepšie, ako veľkovýrobcovia. Je to však aj logické, lebo veľké nadnárodné spoločnosti musia uživiť veľa ľudí. My sme rodinná firma, nezamestnávame až toľko ľudí a máme individuálny prístup. Vieme konkurovať aj z pohľadu ceny.

O ČOM SME ĎALEJ HOVORILI?

  • Prečo by ste mali navštíviť spoločnosť INMA Interior a dať si vyrobiť nábytok na mieru?
  • Ako to prebieha od prvej návštevy až po dodanie?
  • Koľko budete na nábytok čakať?
  • Poradia vám s návrhom?
  • Aké materiály používajú?
  • Aké sú moderné trendy nábytku na Slovensku?
  • Koľko vám nábytok vydrží?

POZRITE SI ODPOVEDE V NAŠOM VIDEU


Súvisiaci článok
Spravodajský portál SP 21 a SOPK Žilina vyhlasujú anketu TOP BIZNIS ZNAČKA Žilinského kraja
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť