Pondelok 20. 05. 2024 21:41:02 | Meniny má Bernard

Ich oprava stála státisíce eur, no bola nevyhnutná. Rekonštrukcia mostov na Vlčincoch smeruje do finále

Na jeseň v roku 2023 začala žilinská samospráva s rekonštrukciou mostov na sídlisku Vlčince. Ich oprava sa pomaly blíži do finále.

Radka Kostánová|10. máj 2024|11:15:04

Zdroj: Facebook/Vlčince/Ondrej Šoška

Súvisiaci článok
Žilinské sídlisko Vlčince III má pred sebou revitalizáciu. Samospráva ukázala rozsiahly náčrt projektu
Čítajte viac >

Rekonštrukcia mostných objektov na žilinskom sídlisku Vlčince bola nevyhnutná. Tieto mosty sú dôležitou súčasťou mestskej infraštruktúry, no už boli v nevyhovujúcom stave. O tom, že sa ich oprava blíži do finále, informovala Dominika Priečková z referátu mediálnej komunikácie a propagácie mesta Žilina v novom vydaní Radničných novín.

„Obnovu mostov na ulici svätého Cyrila a Metoda v hodnote takmer 770-tisíc eur plánuje mesto dokončiť do jesene 2024. Modernizácia mestskej infraštruktúry je investíciou do budúcnosti, pričom komunikácie budú nielen bezpečnejšie, ale aj prispôsobené novým štandardom a potrebám mesta,“ priblížila.

Mesto Žilina chce aktuálne dokončiť rekonštrukčné práce na vnútorných jazdných pruhoch, pričom v najbližšom období je plánované aj asfaltovanie vozoviek. Podľa slov Priečkovej sa bude v ďalšej fáze zase pokračovať s rekonštrukčnými prácami na vonkajších jazdných pruhoch oboch mostov.


Súvisiaci článok
Až 138 verejných obstarávaní v Žiline malo zmysel. Mesto ušetrilo viac ako 7 miliónov eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť