Nedeľa 19. 05. 2024 11:55:00 | Meniny má Gertrúda

Bombovú hrozbu pyrotechnici preverujú na školách v šiestich okresoch Žilinského kraja (AKTUALIZOVANÉ)

Oznámenia o údajnom uložení výbušnín v priestoroch viacerých škôl sa v Žilinskom samosprávnom kraji týka okresov Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Martin, Dolný Kubín, Námestovo a Žilina. Na sociálnej sieti o tom informovali zo žilinskej krajskej polície. Zásah pyrotechnikov pre TASR potvrdili aj samosprávy, napríklad v Liptovskom Mikuláši deti v utorok 7. mája uvoľnili z vyučovania.

TASR|7. máj 2024|10:45:52

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Polícia zasahuje v školách na severe Slovenska: Preveruje oznámenia o údajnom uložení výbušnín v ich priestoroch
Čítajte viac >

„Pyrotechnici už zasahujú na štyroch mestských školách, neznámy páchateľ na nich nahlásil bombu. Zatiaľ ide o Základnú školu Miloša Janošku, ZŠ s materskou školou Okoličianska, ZŠ Janka Kráľa, ZŠ Márie Rázusovej Martákovej. Deti z týchto škôl evakuovali, sú uvoľnené z vyučovania," priblížila hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Perďoch Čapčíková.

Na základe odporúčania polície z dôvodu možnej hrozby v utorok ráno 7. mája prerušili vyučovanie aj v ZŠ Hradná v Liptovskom Hrádku. Mesto na sociálnej sieti informovalo, že všetkých, učiteľov a ostatných zamestnancov transportovali do dvoch evakuačných centier. Jedno je vytvorené v tamojšom kultúrnom dome, druhé v Športovom komunitnom centre. Takmer všetky deti sú aktuálne už pri svojej rodine. Vedenie školy i mesta pomáhajú policajtom pri riešení mimoriadnej situácie.

V Žiline ráno ohlásili bombu 11 školám. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Ondrášovej išlo o ZŠ Jarná, Martinská, Lichardova, Limbová, Slovenských dobrovoľníkov, Vendelína Javorku, Gaštanová a na ZŠ s MŠ Brodňanská, Školská, Ul. sv. Gorazda, Dolná Trnovská. Žiakov aj personál zo zariadení evakuovali. „Riaditelia zároveň informovali rodičov o prerušení vyučovania a deti v sprievode rodičov poslali domov. Aktuálne je skontrolovaných deväť škôl, v ktorých sa bomba nenašla," uviedla Ondrášová.

Bombovú hrozbu riešia aj v ZŠ Petra Škrabáka v Dolnom Kubíne. „Riaditeľka školy ihneď kontaktovala políciu o prijatí takéhoto e-mailu. Aktuálne je celá škola evakuovaná a policajti prehľadávajú jej priestory," uviedol Martin Buzna z dolnokubínskej radnice.

Pyrotechnici preverovali bombovú hrozbu aj na škole v Ľubeli v okrese Liptovský Mikuláš, informovala obec na sociálnej sieti.

Bomby v utorok ráno 7. mája nahlásili na školách v Bratislavskom, Trnavskom, Žilinskom, Trenčianskom a Nitrianskom kraji. Oznámenia preverujú v priestoroch viacerých škôl. Bližšie informácie polícia poskytne, len čo to situácia umožní.


Súvisiaci článok
Na výrobu medu v Martine nezabudnete. Vášniví včelári môžu vďaka vašej pomoci vdýchnuť život maringotke
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť