Nedeľa 19. 05. 2024 15:47:14 | Meniny má Gertrúda

Rekordný úlovok colníkov na Orave. Tisícky elektronických cigariet mohli spôsobiť ujmu na zdraví

Príslušníkom finančnej správy sa v oravskej obci Novoť podaril historicky najväčší záchyt falzifikátov elektronických cigariet. Vodič dodávky pritom nevedel poskytnúť k tovaru žiadne doklady ani informácie. Predpokladaná škoda by v prípade uvedenia na trh presiahla 200-tisíc eur.

Daniel Jurčík|30. apríl 2024|09:15:41

Zdroj: financnasprava.sk

Súvisiaci článok
V Žiline padli výstrely: 17-ročný vodič unikal pred policajtami
Čítajte viac >

Médiá o prípade informovala Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina. Potvrdila, že dodávka zastavená na Orave obsahovala okrem škatúľ s umelými kvetmi aj 23 250 kusov falzifikátov elektronických cigariet. Prevážajúca osoba čínskej národnosti nevedela zdokladovať ich pôvod. „Vodič nepredložil požadované nadobúdacie doklady od prepravovaného tovaru a nemal žiadne ani bližšie informácie o ňom. Nevedel, kto je jeho majiteľom a ani to, pre koho je tovar určený. Uviedol, že ho mal doviezť do Varšavy," priblížila Chríbiková

Držiteľ ochrannej známky na výrobky potvrdil, že ide o napodobeniny a došlo teda k porušeniu práv duševného vlastníctva. „Škoda, ktorá by držiteľovi známky vznikla uvedením tovaru na trh, bola vyčíslená na 268 420 eur. Nevyčísliteľná je však možná ujma na zdraví, ktorú riskujú potenciálni používatelia takýchto falzifikátov," uviedla hovorkyňa Colného úradu Žilina. Ide tak o najväčší záchyt svojho druhu v histórii Slovenska.

2024er0420_115237 (1).jpg Zdroj: financnasprava.sk


Súvisiaci článok
Požiar drevenice neďaleko Bytče spôsobil škody v desiatkach tisíc eur. Hasiči sa museli na miesto vracať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť