Streda 01. 05. 2024 20:07:31

Frekventovaná križovatka v Turci sa dočká výmeny semaforov. Treba však rátať s obmedzeniami

Slovenská správa ciest zmodernizuje svetelnú signalizáciu na ceste I/65 v Košťanoch nad Turcom. Práce zabezpečí v utorok 23. apríla, prípadne aj v stredu 24. apríla za plnej premávky. TASR o tom informoval Lukáš Trepáč z odboru komunikácie Slovenskej správy ciest.

TASR|19. apríl 2024|16:31:18

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/František Iván

Súvisiaci článok
Tragická smrť chodkyne má dohru. V Liptovskom Hrádku uzavreli nebezpečný priechod pre chodcov
Čítajte viac >

S prácami začnú cestári v utorok 23. apríla o 8:00 hodine, potrvajú do 16:00 hodiny. „Doprava môže byť obmedzená len vo veľmi krátkych časových úsekoch, keď ju budú riadiť poverené osoby, nepôjde však o výrazné či dlhé obmedzenia. Ak sa nevyskytnú mimoriadne okolnosti, výmena by mohla byť ukončená už za jeden deň," ozrejmil Trepáč.

Slovenská správa ciest pristúpi k výmene svetelnej signalizácie pre zastaranosť technológie semafora. „Modernizácia zahŕňa výmenu radiča, návestidiel a aj výmenu žiarovkových svetiel za nové LED svetlá. Nová svetelná signalizácia zodpovedá súčasným požiadavkám a moderným štandardom," priblížil Trepáč.

Celkové náklady na modernizáciu svetelnej signalizácie na križovatke podľa neho predstavujú približne 15 000 eur. Cestári v tejto súvislosti žiadajú vodičov o ohľaduplnosť a zvýšenú pozornosť pri prechádzaní križovatkou.


Súvisiaci článok
Žilinčania za volantom by si mali pripraviť dávku trpezlivosti. Túto cestu musia na pár dní uzavrieť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť