Streda 01. 05. 2024 16:18:57

Martinčania všetkých generácií sa spojili pre dobrú vec. V uliciach vyzbierali vyše 500 vriec odpadu

Dobrovoľníci, žiaci a škôlkari počas jarnej očisty mesta Martin vyzbierali viac ako 500 vriec odpadu. Verejné priestranstvá v meste čistili počas uplynulých dní. TASR o tom informoval referent pre komunikáciu, médiá a vzťahy s verejnosťou mestského úradu Miroslav Hamar.

TASR|19. apríl 2024|12:30:44

Zdroj: martin.sk

Súvisiaci článok
Ježkovia sa prebúdzajú, buďte v záhrade opatrní. Nepozornosťou mu môžete ublížiť a usmrtiť ho
Čítajte viac >

Veľkú jarnú očistu organizuje mesto každoročne. „Žiaci spolu s obyvateľmi, ktorým nie je okolie ich bydliska ľahostajné, pomôžu počas nej vyčistiť obľúbené verejné priestory v meste od odpadkov. Tento rok opäť jarná očista spojila aj materské, základné a stredné školy v Martine," uviedol Hamar.

Celkovo sa do prác podľa neho zapojilo osem materských škôl, šesť základných škôl, štyri základné školy s materskou školou a päť stredných škôl, ktoré nazbierali viac ako 431 vriec odpadu. „Oddychové zóny zase upratovali poslanci z jednotlivých výborov mestských častí a dobrovoľníci. Martinčania vyzbierali ďalších viac ako 100 vriec odpadu, ktoré poputovali na skládku," priblížil.

„Práve aktivity ako veľká jarná očista mesta nám ukazujú, že každý z nás môže mať významný vplyv na svoje okolie a prispieť k jeho zlepšeniu," skonštatoval primátor Ján Danko.


Súvisiaci článok
V kysuckej obci Dunajov likvidovali čiernu skládku. Pod nánosom odpadkov sa ukrývala krásna príroda
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť