Streda 01. 05. 2024 19:17:18

Duchaprítomnosť v uniforme: Hasič pomohol pri nehode na ceste do Liptovského Mikuláša

Hasičský a záchranný zbor informoval o nevšednej udalosti, kedy npor. Ing. René Turenský, po prevzatí nového služobného vozidla KIA Sportage Gold, zachránil účastníkov dopravnej nehody. Tento čin dokazuje, že hasiči sú pripravení pomáhať nielen počas služby, ale aj v každodennom živote.

Juliana Krčulová|18. apríl 2024|16:45:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Hasičský a záchranný zbor

Súvisiaci článok
Žilina rozširuje parkovaciu politiku: Rezidentské parkovanie prichádza na sídlisko Hájik
Čítajte viac >

Na Prezídiu Hasičského a záchranného zboru v Bratislave sa v stredu 17. apríla konala slávnostná ceremónia, počas ktorej boli hasičom odovzdané nové služobné automobily značky KIA Sportage Gold. Hasiči začali využívať tieto vozidlá ihneď po ich prevzatí, keď smerovali do svojich príslušných okresných riaditeľstiev.

Za hrdinstvo na ceste: Hasičský príslušník zasahuje pri nehode

Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti Facebook informoval, že na spiatočnej ceste na Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši sa stal npor. Ing. René Turenský, veliteľ Hasičskej stanice v Liptovskom Hrádku, svedkom dopravnej nehody medzi obcou Hubová a mestom Ružomberok.

„Vodič osobného motorového vozidla zišiel z vozovky a prevrátil sa s vozidlom na bok. Keďže náš príslušník išiel hneď za ním, neváhal, na novom služobnom vozidle zapol výstražné znamenia a išiel pomôcť. Havarované auto sa nachádzalo prevrátené na boku na strane vodiča a v aute sa nachádzali dve osoby. Spolu s okoloidúcimi osobami, ktoré zastali na mieste nehody, sa príslušníkovi podarilo auto prevrátiť a následne vodičovi a spolujazdcovi pomôcť bezpečne opustiť vozidlo,“ opísali udalosti zástupcovia Hasičského a záchranného zboru vo svojom príspevku.

436540927_751013000498307_4793479215123851865_n.jpg Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

Rýchla reakcia a profesionálny zásah

Z auta sa podľa ich slov dymilo, ale, našťastie, išlo len o prevádzkové kvapaliny, ktoré vytiekli na rozpálený motor. „Jeden z účastníkov nehody mal ľahko poranenú ruku od skla a druhý účastník bol bez zranenia, ale otrasený. Príslušník obom osobám urobil prvotné a druhotné vyšetrenia. Okamžite kontaktoval Krajské operačné stredisko v Žiline, ktoré vyslalo všetky zložky na miesto udalosti,“ vysvetlili príslušníci Hasičského a záchranného zboru a dodali, že príslušník po rozhovore s vodičom zistil, že išlo zrejme o mikrospánok.

Po príchode troch hasičov z Hasičskej stanice v Ružomberku príslušník odovzdal miesto veliteľovi zásahu a pokračoval v ceste na Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši. „Počas udalosti kontaktoval aj svoju nadriadenú, pplk. PhDr. Evu Krajčiovú, riaditeľku Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši, ktorú informoval o udalosti. Ďakujeme npor. Ing. René Turenskému za jeho duchaprítomnosť. Dokázal, že príslušníci Hasičského a záchranného zboru nosia uniformu zaslúžene,“ uzavrel Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
Muž z Oravy prišiel o viac ako 100-tisíc eur. Polícia upozorňuje na podvody s kryptomenami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť