Streda 01. 05. 2024 15:16:09

Deň narcisov v žilinskej nemocnici: Onkologických pacientov môžete podporiť aj vy

Štvrtok 18. apríla patrí 28. ročníku verejnoprospešnej zbierky Ligy proti rakovine Deň narcisov. Záujemcovia môžu onkologických pacientov podporiť aj vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina.

Radka Kostánová|18. apríl 2024|10:15:54

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Chodíte často na vyšetrenia do žilinskej nemocnice s ratolesťami? V tomto novom kútiku zabudnú na útrapy
Čítajte viac >

Deň narcisov v žilinskej nemocnici

Vo štvrtok 18. apríla môžete stretnúť označených dobrovoľníkov v tričkách s logom Ligy proti rakovine aj v areáli žilinskej nemocnice. Hovorkyňa nemocnice, Zuzana Fialová, informovala, že pokladnička s označením „Deň narcisov“ bude k dispozícii pred hlavným vstupom do areálu nemocnice a v klientskom centre na prízemí hlavnej budovy polikliniky. Pacientov s onkologickým ochorením môže podporiť každý.

Organizáciu podujatia v Žiline zabezpečuje regionálna pobočka Ligy proti rakovine Žilina a zároveň Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina.

„Deň narcisov je výnimočné podujatie, ktorého dôležitú myšlienku šírime s odhodlaním každý rok aj my. Vážime si úžasnú ochotu dobrovoľníkov a verejnosti podporiť Deň narcisov a onkologických pacientov,“ uviedla vedúca sestra Oddelenia klinickej a radiačnej onkológie v Žiline a členka Ligy proti rakovine v pobočke Žilina Jana Ďurajková.

Fialová priblížila, že časť výťažku bola v minulosti rozdelená aj pre žilinskú onkológiu. „Vďaka projektom spolufinancovaným z Ligy proti rakovine sme mohli kúpiť napríklad invalidné vozíky, prenosné infúzne pumpy, bioptrónovú lampu na liečbu svetlom či predmety na jogu, ktorú u nás s pacientmi dlhodobo cvičíme. Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí podporujú a aj počas tohto ročníka podporia Deň narcisov. Vďaka tejto pomoci môžeme naďalej skvalitňovať podmienky a zdravotnú starostlivosť o našich pacientov,“ doplnila primárka Oddelenia klinickej a radiačnej onkológie v Žiline Dagmar Sudeková.

Pacienti, ktorí boli podporení, mohli vďaka tomu absolvovať napríklad aj rekondično-rehabilitačné pobyty v Tatrách a získali tiež rôzne vitamínové balíčky.


Súvisiaci článok
Rekonštrukčné práce v žilinskej nemocnici sú v plnom prúde. Čo bude vo vynovených priestoroch?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť