Pondelok 29. 04. 2024 20:10:33 | Meniny má Lea

Na Orave horel osobný automobil. Majiteľovi obetavo pomohli okoloidúci vodiči s hasiacim prístrojom

V stredu 10. apríla o 14:30 hodine vyrazili námestovskí hasiči na zásah k požiaru osobného motorového vozidla v neďalekom Hruštíne. Napriek tomu, že nakoniec sa o zahasenie ohňa postarali okoloidúci vodiči, na automobile vznikla škoda v hodnote približne 1 000 eur. Bez duchaprítomnej pomoci ľudí v blízkosti udalosti však mohla byť oveľa vyššia.

Daniel Jurčík|12. apríl 2024|11:15:02

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Dielo podpaľača? V Žiline horelo osobné auto, vzplanuli aj blízke smetné nádoby
Čítajte viac >

O zásahu v Hruštíne informovala našu redakciu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová. Priblížila, že na miesto boli vyslaní 3 príslušníci zboru s 1 kusom techniky. Nakoniec však nemuseli bojovať s ohňom.

„Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že požiar osobného automobilu bol už uhasený pomocou hasiacich prístrojov okoloidúcimi vodičmi. Vodič sa nachádzal mimo vozidla, ktoré bolo na odstavnej ploche mimo vozovky," uviedla krajská hovorkyňa hasičov.

Zasahujúci teda podrobili automobil kontrole termokamerou a zabezpečili miesto udalosti, kam bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov. „Škoda bola predbežne odhadnutá na 1 000 eur," zhrnula Pohanková Zahatlanová. Vlastník osobného automobilu teda môže byť vďačný pomoci ľudí, ktorí neváhali a pomohli zlikvidovať požiar. Bez ich prístupu by poškodenia mohli byť oveľa horšie.


Súvisiaci článok
Nebezpečný požiar pri Žiline zmobilizoval 5 hasičských áut. Budovu zachraňoval aj duchaprítomný majiteľ
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť