Piatok 03. 05. 2024 19:21:26 | Meniny má Galina, Timea

Odmietnutá, ale nie zlomená: Ajda dokazuje, že staršie psy môžu byť skvelými spoločníkmi

Ajda, deväťročná sučka, našla útočisko v Útulku Žilina po tom, čo jej bývalý majiteľ čelil rozhodnutiu o eutanázii. Táto nenáročná a poslušná psia dáma, ktorá miluje ľudskú spoločnosť a hry s loptičkou, ukazuje, že aj staršie psy môžu priniesť roky radosti a sú plnohodnotnými členmi rodiny. Ajda teraz hľadá láskyplný domov, kde bude môcť naplno rozkvitať.

Juliana Krčulová|15. marec 2024|17:00:04

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Útulok Žilina

Súvisiaci článok
Hugo, psík s veľkým srdcom, sníva o novom začiatku
Čítajte viac >

Ajda je deväťročná sučka, ktorá aktuálne váži 13 kilogramov. Dobrovoľníci z Útulku Žilina nám prezradili, že Ajdu prijali z Martina po tom, čo ju jej bývalý majiteľ chcel dať utratiť.

„Žila v byte, do útulku v zime von nemohla, tak odišla do dočasnej opatery, kde žije vnútri. Spočiatku bola Ajda trochu vyplašená, ale veľmi rýchlo si zvykla, naviazala sa a je to veľmi milá, poslušná a nenáročná havina. Veľmi rada sa pomojká, má hygienické návyky, keď je sama, neničí zariadenie a aj medzi hafanmi si pekne zvykla. Nevyhľadáva ich spoločnosť, ale pohybuje sa v svorke úplne v pohode,“ uviedli dobrovoľníci zo žilinského útulku.

Ajda si užíva prítomnosť ľudí, veľmi rada sa túli, hrá s hračkami a nosí loptičku. „Mnohí si povedia, že je už stará, ale deväťročný bezproblémový havino môže ešte roky robiť radosť niekomu, kto nepozerá len na seba a rozhodne sa dať jej šťastný domov,“ doplnili dobrovoľníci.

V prípade záujmu o adopciu Ajdy, môže široká verejnosť osloviť Útulok Žilina od pondelka do soboty od 9:00 do 19:00 hodiny prostredníctvom telefónneho čísla +421 903 404 236.


Súvisiaci článok
Zachránený psík Duster čaká na svoju rodinu: Pozrite sa, aký je šikovný a priateľský
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť